Zonterapi, hem
Zonterapi bakgrund

Om zonterapi som behandlingsmetod

  Zonterapi som behandlingsmetod
Zonterapi är en slags behandlingsmetod där man hittar punkter på kroppen som är rätta, och sedan trycker man på dessa punkter för att jämna ut yin och yang "energin" så att dessa två arbetar lungt tillsammans. Zonterapi klassas som alternativmedicin.

Man kan med hjälp av zonterapi behandla gallbesvär, matsmältningsbesvär barnlöshet, allergi, astma, luftvägsbesvär, ryggskott, huvudvärk, migrän, förkylningar, hudbesvär, skelettbesvär, och framförallt stress. Det är däremot inte bevisat att zonterapi kan lindra alla dessa besvär eftersom studier som har genomförts har aldrig kunnat visa någon väldigt positiv förmåga hos zonterapi. Många tror även att behandling med zonterapi är en placeboeffekt, alltså en inbillning.

Zonterapi metodik

Det som är väldigt fascinerande med just denna terapi är att man har använt det i århundraden (se zonterapi, bakgrund, utbildning ) det är alltså en väldigt gammal metod som man använder för att lindra besvär.

Barn under åtta år får absolut inte utsättas för behandling av zonterapi enligt lagen i Sverige och man måste även ha en treårig utbildning för att kunna utnämna sig till zonterapeut.
Zonterapisten som ger behandlingen låter oftast patienten beskriva sitt problem och senare så använder sig terapueten av en karta över människokroppen. På den kartan så finns det ett antal punkter som är utmärkta, de visar vart zonterapisten ska trycka för att stimulera ett specifikt organ i kroppen.

Om man skulle vara intresserad av att bli behandlad med zonterapi så ska det inte vara alltför dyrt. Det finns troligtvis minst en zonteraput i det området du bor, är du intresserad av att veta priser så är det självfallet bara att antingen ringa eller besöka terapeuten. En sak som är väldigt viktigt att göra när man vill köpa zonterapi är att fråga om terapueten har gått utbildning, om inte så borde man vända sig till en annan terapeut som har gått zonterapi utbildning. Eftersom denna terapuet har full kunskap inom denna slags terapi.

Zonterapi och behandling

En behandling börjar oftast med att terapeuten börjar mjuka upp leder och låter patienten vänja sig vid terapeutens händer. Efter detta så behandlas fötterna med hjälp av en slags trycksmassage som går under namnet kompressionsmassage.
Terapeuten ser senare vilka områden som börjar ömma, dem ska behandlas extra mycket.

Efter det så trycker terapeuten på varierande ställen som behöver frigöras från energi. I början av behandlingen så kan patienten uppleva lite smärta men det ska absolut inte göra för ont så att det inte går att hålla sig från att skrika, oftast så bestämmer patienten hur hårt terapeuten ska trycka. Allting avslutas sedan med en väldigt avslappnande och skön fotmassage. I slutändan då allting är över så upplever många att kroppen säger tack för behandlingen. Man brukar oftast behöva gå på mer än en behandling om man har svårare besvär.

Kortfattat så borde man vända sig till en zonterapist om man har något besvär som man vill att kroppen ska lindra själv, alltså utan användning av läkemedel. Zonterapi är väldigt effektivt mot bland annat stress, matsmältningsbesvär, sömnproblem, ryggskott, huvudvärk och dylikt. Mer om det här zonterapi. Det finns många punkter som zonterapi är bra inom, men vissa av dessa punkter är denna terapi mindre bra på.
Anpassad sökning
Mail webmaster